پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز اورژانس۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان نسبت به عوارض خطرناک مسمومیت با قارچهای سمی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، محمدرضا شکوهی با بیان اینکه پختن یک قارچ باعث از بین رفتن ماده سمی نمیشود گفت: خوردن قارچهای سمی فصلی موجب مسمومیت ۱۰ نفر طی سال گذشته در استان همدان شد که این مسمومیت جان یک پسر خردسال را گرفت.
او تصریح کرد: بیمارستان مهر ملایر برای بستری افراد مسموم در جنوب استان پیش بینی شده و در مرکز استان نیز بیمارستان سینا برای مداوای این طیف از افراد در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز اورژانس۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به اینکه بیشتر مسمومیتها در فصل بهار به ویژه در فروردین ماه پس از بارش باران و رشد قارچهای سمی در مناطق رخ میدهد امید میرود افرادی که برای گشت و گذار به جنگل و دشتها میروند قارچهای سمی مصرف نکنند.
محمدرضا شکوهی افزود: همه ساله با شروع فصل بهار و به دنبال بارندگیهای فصلی شاهد رویش قارچهای خودرو در دامنه طبیعت هستیم که از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه قارچهای خوراکی هستند و به این دلیل مصرف آنها همه ساله موجب مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان میشود.
او تصریح کرد: تهوع، دل پیچه، استفراغ، سر درد، سر گیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم، تپش قلب و در حالت شدیدتر تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی، کما و مرگ از علائم خوردن قارچ سمی است.
رئیس مرکز اورژانس۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تشخیص خوراکی یا غیرخوراکی بودن قارچها بسیار دشوار است چرا که در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد میکنند بنابراین با فرض اینکه همه قارچهای خود رو سمی هستند مردم باید از مصرف قارچهای وحشی خودداری کنند.
محمدرضا شکوهی از مردم خواست با توجه به خطرات و عوارض مرگبار و جبران ناپذیر مسمومیت با قارچ ها، تنها از قارچهای خوراکی تولید شده توسط کارخانههای معتبر استفاده کرده و از هرگونه مصرف سایر انواع قارچ خودداری کنند.